Mi az a Schüssler ásványi só?

Mi az a Schüssler ásványi só?

A Schüssler ásványi sók olyan kis dózisú ásványi anyagok, amelyeket a német orvos, Dr. Wilhelm Heinrich Schüßler fejlesztett ki a 19. század végén. Ő azzal az elmélettel állt elő, hogy a szervezetben lévő hiányzó ásványi anyagok pótlása segíthet az egészség megőrzésében és a betegségek kezelésében.

Dr. Schüßler szerint a betegségek gyakran az ásványi anyagok egyensúlyhiányára vezethetők vissza a szervezetben. Az ásványi anyagok közül 12-t választott ki, amelyek szerinte különösen fontosak az emberi test számára. Ezeket az ásványi anyagokat olyan formában alkalmazta, amely könnyen felszívódik a szervezetben és kis mennyiségben is hatásos lehet.

A Schüssler ásványi sókat olyan formában használják, amelyeket szétrágva a nyelv alá helyeznek, vagy vízben feloldva fogyasztanak. Ezek a készítmények homeopátiás elveken alapulnak, amelyek szerint a hígított anyagok is hatékonyak lehetnek, ha megfelelő módon alkalmazzák.

Fontos megjegyezni, hogy a Schüssler ásványi sók alkalmazása vitatott a tudományos közösségben, és az orvosok és tudósok sok esetben nem fogadják el azok hatékonyságát. Még mindig folyik a vita arról, hogy valóban hatásosak-e a Schüssler ásványi sók a betegségek kezelésében vagy az egészség megőrzésében.

Mi az a Schüssler ásványi só?

Schüssler só hatásai

A Schüssler ásványi sók hatásai vitatottak a tudományos közösségben, és nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy valóban hatékonyak lennének a betegségek kezelésében vagy az egészség megőrzésében. Mindazonáltal sokan hívei ezeknek a készítményeknek, és számos pozitív hatásról számolnak be az általuk alkalmazott kezelések során. Néhány lehetséges hatás, amelyeket az emberek jelentettek a Schüssler ásványi sók alkalmazása során:
  1. Energianövelés: Néhány ember észleli, hogy a Schüssler ásványi sók rendszeres szedése növeli az energiaszintjüket és javítja a vitalitásukat.
  2. Emésztési problémák enyhítése: Bizonyos ásványi sókat, például a kéntartalmú Kali sulfuricum-ot, gyakran használják emésztési problémák, például puffadás, gyomorégés vagy émelygés enyhítésére.
  3. Bőrproblémák kezelése: A Schüssler ásványi sók közül néhányat alkalmaznak a bőr állapotának javítására, például a pattanások vagy ekcéma kezelésére.
  4. Idegrendszer támogatása: Néhány ember jelenti, hogy a Schüssler ásványi sók segítenek enyhíteni az idegességet, szorongást és stresszt.
  5. Ízületi fájdalom enyhítése: A Schüssler ásványi sók között olyanok is találhatók, amelyeket az ízületi fájdalom és gyulladás enyhítésére használnak.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a hatások egyénenként eltérőek lehetnek, és nem mindenki reagál ugyanúgy a Schüssler ásványi sókra. Továbbá, az egészségügyi hatóságok és a tudományos közösség általában nem ismerik el a Schüssler ásványi sók hatékonyságát a hagyományos gyógyszerekkel összehasonlítva.

Mielőtt bármilyen terméket, ideértve a Schüssler ásványi sókat is, használnál, fontos konzultálni orvosoddal vagy más egészségügyi szakemberrel, különösen, ha más gyógyszereket szedsz vagy bármilyen egészségügyi problémád van.

A Schüssler-féle arcdiagnosztika

A Schüssler-féle arcdiagnosztika egy olyan módszer, amelyet Dr. Wilhelm Heinrich Schüßler fejlesztett ki a 19. században. Ez a módszer azt állítja, hogy az arc bőrén és annak megjelenésén keresztül lehet következtetni a szervezet belső állapotára és az esetleges ásványi anyaghiányokra.

A Schüssler-féle arcdiagnosztika alapja az a feltételezés, hogy az arc bőre tükrözi a test belső állapotát és az esetleges ásványi anyagok hiányát vagy feleslegét. Például egyes tünetek, mint például a bőrön megjelenő foltok, pattanások, ráncok, vörösödés vagy sötét karikák a szem alatt, azonosíthatók lehetnek az ásványi anyagok egyensúlyhiányának vagy feleslegének alapján.

A módszer azt javasolja, hogy az arc különböző területeihez különböző ásványi anyagok tartozhatnak, és az arc jellemzői alapján azonosíthatók a szervezetben esetlegesen hiányzó vagy felesleges ásványi anyagok.

Fontos megjegyezni, hogy a Schüssler-féle arcdiagnosztika nem része a hagyományos orvosi diagnosztikai módszereknek, és sokan azt kritizálják, hogy tudományos alapok nélkül alapul. Továbbá, a bőrön megjelenő tünetek sokféle okból adódhatnak, és nem feltétlenül utalnak az ásványi anyagok egyensúlyhiányára vagy feleslegére.

Minden esetben fontos az orvoshoz vagy más egészségügyi szakemberhez fordulni, ha bármilyen egészségügyi problémád van, és nem csak az arcodon megjelenő tünetek alapján próbálni meg diagnosztizálni vagy kezelni azokat.

Források

https://gyogyline.hu/schussler-so-rendeles-vasarlas

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük